Freek

Mijn naam is Freek van der Meulen en ik ben sinds de zomer van 2014 saxofonist bij deze fantastisch leuke band. Een aantal van hen ken ik uit een ver muziek verleden. Zo heb ik in mijn studententijd samen met onze gitarist Rob Kuhlman in de band “Fried Met” gespeeld. Met Rob heb ik nog meer muzikale avonturen beleefd in “O & the Saints” en later kwamen we elkaar weer tegen in Funktion waar ook de drummer Jos en onze zangeres Gracia zich van hun beste kant lieten horen. Het voelde als een reünie en ook als een warm bad om mij, nadat ik hen een jaar of twintig uit het oog had verloren, weer bij hen aan te sluiten in The Dance Department.

Na een verhuizing heb ik in de regio Utrecht in diverse bands gespeeld. De muziekstijlen varieerde van blues, rock, jazz, latin tot pop. Eigenlijk vind ik het samen maken van muziek het allerbelangrijkst en is de stijl ondergeschikt. Als ik maar lekker kan “blazen”. Na vanaf mijn tiende klarinet te hebben gespeeld ben ik in mij studententijd overgestapt op tenorsax. In de loop der jaren zijn daar alt en sopraan bijgekomen, maar het warme geluid van een tenor heeft nog steeds mijn voorliefde.

Naast saxofoon speel ik ook conga’s en ben wat aan het experimenteren met de EWI 4000s. Dit is een elektronisch blaasinstrument dat de meest fraaie en wonderlijke geluiden kan voortbrengen.

<<<< Terug